Doğunca kendimizi içinde bulduğumuz, eğitim sürecinin, ölünceye kadar içinde kalırız. Aile, okul gibi sosyal kurumlar içerisinde formel olarak nitelendirilen bir eğitim sürecinden, arkadaş grubu, akran grubu, oyun grubu v.b sosyal grupların informel eğitim süreçlerini yaşarız. Ancak günümüzde bu informel süreçler hızlı bir şekilde bilişim alanına, aslında sosyal olduğunu tartışmalı, anti sosyal iletişime doğru kaymakta, müdahalesi oldukça güçlenen informel antisosyal bu eğitim, formel eğitimin önemini daha da attırmakta.
Sağlıklı bir formel eğitim için, bilinçli aile ve güçlü aile birlikleri sürece, özne olmasa da öznemsi katkıda ve destekte bulunması zorunluluğu doğurmaktadır. Bu minvalde ailelerimiz ve aile birliklerimizin düne göre bugün daha etkin ve etkili görev üstlenmeleri gerekmekte. Öğretmenler; öğrenci ve öğrenme koşulları esnasında köprü görevi görürler, köprüler inovatif gelişmelere açık olduğu oranda etkilidir.
2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının ülkemize; öğretmen.öğrenci ve velilerimize sağlık,mutluluk,barış ve huzur getirmesini dilerim.
Ahmet Vehbi KOÇ
İlçe Milli Eğitim Müdürü