Okulumuz Yiyecek-İçecek Hizmetleri alanında Usta Öğretici görevlendirilmesine ihtiyaç duyulmaktadır.
Okulumuz Yiyecek-lçccek Hizmetleri alanında Usta Öğretici görevlendirilmesine ihtiyaç duyulmakladır. Başvuru işlemleri 21.05.2019 - 27.05.2019 tarihleri arasında saat 1 7.00'ye kadar Okulumuz Çeşme Yahya Kerim Onart MTAL'e yapılacaktır. Değerlendirmeler Ek-2 belgesine göre yapılacaktır. Puanların eşil olması halinde sınava giren adaylar pratik uygulama (%40) ve Sözlü Mülakat sınavına (%60) tabi tutulacaklardır.
ÇEŞME YAHYA KERİM ONART MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
USTA ÖĞRETİCİ GÖREV ÇİZELGELERİ
Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Mutfak Dalı'nda çalışacak usta öğreticilerin haftalık çalışma sürelerini gösterir çizelge çıkartılmıştır. Görev süreleri oluşturulurken kış döneminde ve yaz döneminde belirtilen görev tanımları haftalık ders saati olarak planlanmıştır. Yaz döneminde yapılan beceri eğitimi çalışmalarında öğrencilere rehberlik etmekte olan Usta Öğreticiler geçiş dönemlerinde okulda yer alan atölyelerin eğitime hazırlanması amacıyla çalışmaktadır.
Okulumuza tahsis edilmiş Ildır Genç Şefler Uygulama restoranı yaz mevsiminde 7 gün , günde 12 saat hizmet vermekte ve okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Mutfak Dalı Atölyeleri de eğitim-öğretim yılı içerisinde hafta içi 5 gün kullanılmaktadır. Okulumuzun döner sermaye işletmesine bağlı Ildır Uygulama Restoranı ,Satış Reyonu ve Atölyelerimiz öğrencilerimizin en önemli pratik yapma alanını teşkil etmektedir. İşin niteliği gereği yaz döneminde Ildır Genç Şefler Uygulama Restoranı , eğitim öğretim döneminde Satış Reyonu ve Atölyelerimiz devamlı olarak hazır tutulması gerekmektedir. Eğitim öğretim devam ederken usta öğreticilerimiz uygulama niteliğindeki derslerde meslek dersleri öğretmenleriyle derslere girmekte , uygulamalarda öğrencilere rehberlik yapmakta, iş akışı , üretim ve çalışma prensipleri , iş güvenliği gibi konularda öğrencileri bilgilendirmektedirler. Gelişen ve değişen sektör yapısına uygun araç,gereç,ekipman kullanımı ve farklı hizmet sunum şekilleri hakkında öğrencilerimizi eğitmektedirler. Okulumuzdan yarışmalara katılacak olan öğrencilere rehberlik ederek öğrencilerimizi yarışmalara hazırlamaktadırlar.
Aşağıda belirtilmiş olan ders yükü ve görevlerin karşılığındaki saatler usta öğreticinin görevlendirilmesinde ihtiyaca göre haftalık ders programına 40 saat görev olacak şekilde planlanacaktır.
MUTFAK DALI USTA ÖĞRETİCİ GÖREVLERİ
HAFTALIK GÖREV TANIMI |
HAFTALIK SÜRE |
· Uygulama dersleri 10. SINIF Temel Yiyecek Üretimi 6 saat *2 grup Servis Hazırlıkları 4 saat * 2 grup 11. SINIF Mutfak Uygulamaları 8saat * 2grup Temel Hamur Teknikleri 7 saat *2 grup
12.SINIF Açık Büfe 4 saat * 2 grup Türk Mutfağı 8 saat * 2 grup Tatlı yapım Teknikleri 6 saat * 2 grup Yiyecek Servisi 6 saat * 2 grup |
98 |
· Yiyecek içecek hizmetleri alanında bulunan iki adet mutfak atölyesinin eğitim öğretim için hazır bulundurularak malzemelerin korunması, eksiklerinin tamamlanması |
10 |
· Okulumuzda bulunan mutfağın her zaman üretime ve öğrenci uygulamalarına hazır halde bulundurulması |
10 |
· Atölyelerde kullanılacak temrinlik malzemelerin sayılarak haftalık olarak planlanması |
5 |
· Atölyelere ait günlük malzeme giriş çıkışlarını kontrol ve takip etmek. İlgili belgeleri hazırlayıp düzenlemek. Hafta sonu depo sayımlarını yaparak sayım sonucunu teslim etmek |
3 |
· Okulumuz Ildırı Genç Şefler Uygulama Restoranında Mayıs ? Eylül ayları arasında öğrencilerin yaptığı beceri uygulaması eğitimlerinin düzenli yürümesini sağlamak. · Öğrencilere meslek eğitimi ile ilgili teorik ve uygulamalı eğitim vermek. Uygulama eğitimi boyunca okul müdürlüğünce verilen program dahilinde uygulama eğitimi vererek öğrencilerin bilgi ve becerilerinin gelişimini sağlamak. Sonuçlarından okul idaresine bilgi vermek. · Ildırı Genç Şefler Uygulama Restoranında Mayıs-Eylül aylarında yapılan uygulamalı beceri eğitimine katılan öğrencilerin bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla eğitim çalışmalarına devam etmek. Öğrencilerin devam-devamsızlık durumu, çalışma, dinlenme saatleri, tatil günleri ile ilgili işlemleri ve çizelgeleri hazırlamak. · Uygulamalı beceri eğitiminde her öğrencinin yaptığı temrin, iş ve hizmetin değerlendirilmesini çizelge üzerinde yapmak. Öğrencilerin eksiksiz ve yetersiz bilgi, becerilerini tespit ederek en aza indirmek amacı ile çalışmalar yapmak. Başarı durumlarını tespit etmek. Sonucu okul müdürlüğüne bildirmek |
40 |
Okulumuzda meslek dersleri öğretmenleri ile birlikte uygulamalı atölye derslerine girmek , okulumuzda düzenlenen kurs ve seminerlerde görevlendirmek , Ildır Genç Şefler Uygulama restoranı yaz dönemlerinde yapılan beceri eğitimi esasında öğrencilere rehberlik etmek. Üretim ve hizmete katkı sağlamak , uygulama birimlerinin eğitim öğretim ve hizmete devamlı hazır bulundurulmaları sağlamak amacıyla Yiyecek İçecek Hizmetleri Mutfak Dalında halihazırda görevli olan 2 usta öğreticiye ek olarak 2 usta öğretici daha görevlendirilmesine ihtiyaç duyulmaktadır.
Nazmi CANKURTARAN
Müdür